بانک جامع اطلاعات حقوقی

بانک جامع اطلاعات حقوقی

سایت بانک جامع اطلاعات حقوقی منبعی جهت دسترسی سریع و آسان به کتب ، مطالب ، دادخواست ، اظهارنامه ، لوایح دفاعیه و گزارش پرونده های حقوقی است که به راحتی می توانید مطلب مورد نظر خود را جستجو و دریافت نمائید و در صورت نیاز به مشاوره حقوقی و یا تنظیم دادخواست و لوایح اختصاصی می توانید درخواست مورد نظر خود را در قسمت تماس با ما ارسال فرمائید.

نظرسنجی سایت

این سایت تا چه اندازه برای شما مفید بوده است ؟

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 40
  • بازدید دیروز : 12
  • بازدید کل : 14556

تبدیل رهن و اجاره را چطور محاسبه کنیم؟


تبدیل رهن و اجاره را چطور محاسبه کنیم؟

 

تخمین رهن کامل

بر اساس عرف فعلی موجود در بازار مسکن، رهن کامل یک خانه با توجه به مدت زمانی که از ساختش می‌گذرد بین یک ششم تا یک چهارم قیمت فروش خانه محاسبه می‌شود.

اگر خانه‌ نوساز باشد یک چهارم و هرچه که عمر خانه بالاتر باشد، این ضریب به یک ششم نزدیک می‎شود.

مثلا فرض کنید خانه‌ای ۱۰۰ متری و نوساز در محله‌ای قرار دارد که قیمت خانه در آن محله متری ۳ میلیون تومان است. بنابراین رهن کامل آن حدودا ۷۵ میلیون تومان می‌شود. ۷۵=۴/(۳*۱۰۰)

حالا اگر عمر آن خانه مثلا حدود ۱۰ سال باشد، رهن کاملش ۵۰ میلیون می‌شود. ۵۰=۶/(۳*۱۰۰)

p> <!--StartFragment

محاسبه رهن و اجاره

 

 در بسیاری از موارد مالکان تمایل ندارند که خانه‌شان را رهن کامل بدهند و مدل رهن + اجاره را بیشتر می‌پسندند. اما از کجا بفهمیم اجاره و رهنی که مالک پیشنهاد کرده منصفانه است؟ رهن همراه با اجاره چطور محاسبه می‌شود؟

 

 برای تبدیل رهن و اجاره در عرف بازار هر یک میلیون تومان رهن معادل ۳۰ هزار تومان اجاره در نظر گرفته می‌شود. برای مثال در نمونه‌ای که پیش از این ذکر کردیم، اگر فردی بخواهد خانه را اجاره‌ کامل کند (یعنی پولی بابت رهن ندهد)، تقریبا باید ماهیانه ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان اجاره بپردازد. ۲۲۵۰۰۰۰ = ۳۰۰۰۰ * ۷۵

 

اما اگر مستاجر قصد داشته باشد مقداری پول پیش بپردازد باید مقدار ما‌به‌تفاوت پرداختی با رهن کامل را تبدیل به اجاره کند. برای روشن شدن قضیه باز هم به مثال قبل بر‌می‌گردیم. فرض کنید مشتری بخواهد ۲۵ میلیون تومان بابت رهن بپردازد.

 

مابه‌تفاوت ۲۵ میلیون با ۷۵ میلیون (رهن کامل خانه)، ۵۰ میلیون تومان است که باید این مبلغ را با همان فرمول به ازای هر یک میلیون ۳۰ هزار تومان به اجاره تبدیل کرد. در نتیجه اجاره‌ ماهیانه‌ مشتری یک میلیون و پانصد هزار تومان می‌شود (۱۵۰۰۰۰۰ = ۳۰۰۰۰ * ۵۰ ).

 

به این ترتیب می‌توان فهمید اجاره‌ پیشنهادی مالک جای چانه زدن دارد یا نه. مثلا اگر در این مثال مالک پیشنهاد ۲۵ میلیون رهن و ماهانه ۲ میلیون تومان اجاره را مطرح کرده باشد، با توجه به اختلاف مبلغ پیشنهادی با عرف بازار می‌توان کمی سر قیمت چانه زد.

 

  انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۹               تعداد بازدید : 61

برچسب های مهم

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به بانک جامع اطلاعات حقوقی می باشد .

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما